מאת : דויד מירז מטפל ברפואה משלימה, בתחום המגע (עיסוי רפואי, שיאצו, רפלקסולוגיה, דיקור סיני לבעיות אורתופדיות | דיקור יבש מערבי )
מתמחה בעיסוי נשים בהריון | פציעות ספורט | גוף ונפש
דלקות בגופינו יכולות להיות טובות או רעות, כמובן הכל בהתאם למצב. מצד ראשון דלקת מופיעה בדרך טבעית בכדיי להגן על גופינו. בזמן שאנו נפגעים או חלילה חולים. זוהי הדרך לעזור לנו להתגונן מפני פולשים זרים, הדלקת יכולה לעודד ריפוי. מצד שני, דלקת אשר כרונית כלומר מתמשכת יכולה להזיק לגופינו.
למי היא יכולה להזיק?
חולי סכרת
חולי לב
אנשים אשר סובלים מהשמנת יתר
המזונות שאנו אוכלים יכולים להיות בעלי השפעה גדולה על דלקות בגופינו.
1. סוכר הנוצר מסירופ תירס עתיר בפרוקטוז
סוכר שולחן וסוכר אשר מיוצר ע"י סירופ תירס הם בעצם שני סוגים עיקריים בתוספות התזונה שלנו. תכולת הסוכר בנוי מ – 50% פרוקטוז ו – 50% גלוקוז. לעומתו הסירופ תירס בעצם עתיר בפרוקטוז תכולתו על בסיס 55% פרוקטוז ו – 45% גלוקוז. הגורם המרכזי לדלקות בגופינו בכך שאנו מוסיפים לתפריט שלנו סוכרים, ובכך גורמים לדלקות להיבצר ועם זה גם באות מחלות שונות.
במחקר אשר נעשה בארצות הברית האכילו עכברים במאכלים עתירי סוכר, התפתח אצלם סרטן השד שהתפשט לריאות. לנגד זה עשו עוד ניסוי ונתנו לקבוצת עכברים בריאים לשתות משקאות מוגזים ממותקים. זה גרם לחומצת השתן לעלות ולגרום לדלקת בשתן.
בנוסף לכל, בזמן אכילת סוכרים יכול להיגרם נזק לגופינו בהופעת השמנת יתר, הופעת כבד שומני, סכרת , מחלת סרטן ומחלת כליות כרונית.
2. שומני טראנס מלאכותיים
יש הסכמה כמעט לכולנו ששומני טראנס פחות בריאים. שומן טראנס מופיעים לעיתים בתור שמנים " מוקשים חלקית " זאת ניתן להבחין על תוויות המזון שאנו קונים. לדוגמא רוב המרגרינות מכילות שומן טראנס, ומוסיפים אותם למוצרי מזון בדיי להאריך חיי מדף!
צריכת שומן טראנס אשר מלאכותי יכולה להגדיל דלקות ולהופעת מחלות בגופינו!
3. שמני ירקות ושמני גרעינים
שמענו ששמנים אשר מופקים מצמחים הם לא בראים. אנו כצרכנים חייבים לדעת איך מכינים את השומן מהצמחים, כלומר ישנם דרכים נכונות להפיק שמן. אחד הדרכים בכבישה קרה זה אומר, בצורתו הטבעית של הצמח כובשים ומוצאים את השמן ממנו. בזמן שאנו משנים את צורתו זה פוגע בשמן הטבעי שלו. בשל המבנה של חומצות שומן שיש בתוך הצמח הם נוטים לקלקול על ידי חמצון.
בנוסף להיותם מעובדים מידיי השמנים אשר מיוצרים בדרכים לא נכונות. החומצות לא מאוזנות ובכך ישנם חומצות שומן אומגה 6 יתר על המידה. למעשה אנו חייבים לאכול אומגה 3 שניתן לקבלו באכילת דגים. וזאת על מנת לאזן בין אומגה 6 לאומגה 3 ובכך נקבל היתרונות אנטי דלקטיים של האומגה 3.
עקב תכולת אומה 6 יתר על המידה יכולה לעודד דלקות בגופינו לכן אנו חייבים תמיד לאזן את גופינו באכילת מאכלים אשרי אומגה 3.
4. פחמימות מזוקקות
תמיד חשבנו שפחמימות הם המוניטין רע עבור גופינו. אבל ישנה אמת אחרת, אנשים בעבר צרכו פחמימות לא מעובדים ועשירות בסיבים תזונתיים וכך זה היה במשך מיליוני שנים. ניתן היה לאכול עשבים, שורשים, פירות. לנגד זה פחמימות אשר עברו עיבוד יכולים לעורר דלקות בגופינו וגם למחלות רבות ושונות.
פחמימות אשר עברו עיבוד בעצם בזמן העיבוד הסיבים תזונתיים נפגעו / הוסרו. תפקידם של הסיבים לסייע לקיבה תחושת מלאות ושובע. בנוסף הסיבים משפרים את בקרת הסוכרים בדם ומזינים את החיידקים הטובים אשר נמצאים בבטן.
5. צריכה עודפת של אלכוהול
אנשים אשר צורכים באופן קבוע משקאות חריפים. גורמים להופעת דלקות ומחלות. במחקר אשר נעשה אנשים אשר צרכו יתר על המידה אלכוהול פתחו חיידקים אשר נעים החוצה מהמעי הגס אל תוך הגוף. מצב זה נקרא " מעי דולף ". יכול לגרום לדלקת ולהתפשטות בגוף, ומובילה לפגיעה באיברים השונים בגוף.
6. בשר מעובד
בשר אשר עבר עיבוד יכול לגרום למחלות קשות כמו סרטן קיבה, סרטן מעי הגס. ישנם סוגי בשר מעובדים כמו נקניקיות, בייקון, בשר חזיר, בשר מיושן ובשר מיובש.
מסר שכדאי לאמץ
דלקת יכולה להתרחש בתגובה לטריגרים רבים. לגבי חלקם לא ניתן לעשות הרבה, כגון זיהום, פציעה או מחלה. עם זאת, יש בידינו שליטה רבה יותר על המזון והמשקאות שנבחר לאכול ולשתות. כדי להישאר בריאים ככל האפשר, שימרו על מניעת דלקת, על ידי הגבלת צריכת מזונות אשר מעוררים אותה.