תחילה נסביר מהו דופמין ?
דופמין הוא הכימיקל במוח המאפשר לנו לחוש אושר, הנאה, אופוריה, מרץ, מוטיבציה, מיקוד וריכוז. אך בואו נתחיל בהתחלה: למעשה, המוח שלכם מתקשר עם עצמו. כלומר, יש לכם מערכת מקושרת ומורכבת של תאי עצב המכונים נוירונים, והם "מתקשרים" אחד עם השני באמצעות קולטנים מיוחדים.
דופמין הוא כימיקל (נוירוטרנסמיטר), בו משתמשים העצבים על מנת לשלוח "מסרים". כאשר עצב משחרר דופמין, הוא חוצה רווח קטן מאוד המכונה סינפסה, ואז מתחבר לקולטן דופמין בעצב שלאחריו. לפיכך, כאשר רמות הדופמין במוח מתדלדלות, הגירויים העצביים, או "המסרים", לא יכולים להישלח כראוי, והם עשויים לפגוע בתפקודו של המוח: בהתנהגות, במצב הרוח, בהכרה, בקשב, בלמידה, בתנועה ובשינה.
כיצד נדע שחסר לכם דופמין ?
כאשר רמות הדופמין נמוכות מדי, לא ניתן לווסת כראוי את הרגשות. הגירויים המנטליים הממתנים רגשות עצב עוצמתיים מעוכבים; לפיכך, הסימנים הנפוצים ביותר לחוסר בדופמין הם אותם סממנים הקשורים לדיכאון קליני (ואם נרצה לדייק, להפרעה הדיכאונית המז'ורית)
אחרי שברור לכם מהו דופמין! הינה כמה טיפים להעלאת הדופמין:
1. חשוב מאוד להפחית בצריכת הסוכר! מכוון שסוכר משבש את רמות הדופמין במוח זאת דוגמא טובה כשאוכלים שוקולד יש "היי" פתאומי אבל מהר מאוד הוא חולף זה דומה לשתיית אלכוהול שלאחר שתייתו יש דעיכה של "היי" או סטלה בעצם ניתן להתמכר מהר מאוד. לכן צריך להפחית בצריכת סוכר כדיי לא לגרום לדילול הדופמין.
2. להפחית בצריכת קופאין. קפאין אומנם ממריץ את הדם בגוף ונותן כייף של אנרגיה אבל כמו שהוא נותן אנרגיה כך הוא חולף מהר ומה שקורה לאחר שהשפעת הקפאין חולפת רמות הדופמין בגוף יפחתו לכן עדיף לשתות קפה נטול קפאין או שתשתו 2 כוסות ביום כוס אחת בבוקר ואחת אחרי ארוחה גדולה. על מנת להתמודד עם חוסר של דופמין במוח.
3. צריך לעסוק בספורט. וודאו שאתם מתעמלים מספיק במשך השבוע. פעילות גופנית קבועה (לפחות 3 פעמים בשבוע) מגביר את מחזור הדם ובכך להפעיל את הפרשתם של הורמונים רבים בגוף ובין היתר את הפרשת הדופמין במוח.
4. חוסר במגנזיום עשוי לגרום לרמות נמוכות של דופמין, ומומחים בתחום הרפואה הטבעית מעריכים שכחצי מאוכלוסיית ארצות הברית לוקה בחוסר במינרל הרפיה זה. אם אכלתם הרבה ג'אנק פוד או מזונות מעובדים לאחרונה, סביר להניח כי אתם סובלים מחוסר במגנזיום! התסמינים הנפוצים כוללים תשוקה לאוכל מסוים (מלח או פחמימות), עצירות, לחץ דם גבוה, קצב פעימות לב מהיר או הלמות לב, כאבי שרירים והתכווצויות, תשישות, כאבי ראש, ותסמינים של דיכאון כגון שינויים תכופים במצבי הרוח, חרדה ונרגנות.
קיימות בדיקות דם ושתן שהרופא שלכם יוכל לבצע על מנת לבדוק אם חסר לכם מגנזיום. עם זאת, הבדיקות האלו לא תמיד מדויקות, כיוון שרוב המגנזיום של הגוף נמצא בתאים, ולא במחזור הדם או בשתן.