החומר הפעיל בצמח הכורכום נקרא כורכומין
מחקרים מצאו כי לחומר זה יש תכונות אנטי- דלקתיות נוגד חמצון ונוגד סרטן.
וכן כי הכורכום יכול לגרום לאפופטוזה (מוות תאי מתוכנת) של התאים סרטניים אנושיים קיימות ראיות מעטות בלבד לתועלת בכורכומין, עקב מספר מצומצם של מחקרים קליניים העוסקים בו.
נוגד דלקת
מומלץ מאוד להוסיף את הכורכום לאוכל שלנו מכוון שיש לו תכונות מאוד טובות כמו למשל, כורכומין מעכב סינתזה של חומרים יוצרי דלקת, ולכן יכול להוות תחליף לתרופות לא סטרואידיליות נוגדות דלקת (NSAID) כמו וולטרן, אדוויל ונורופן.
נטילת תרופות מסוג NSAID לאורך זמן עלולה לגרום לכיבי קיבה ולדלקות במעיים.
כורכום הוא חלופה בטוחה ובריאה יותר, ולכן יש לו שימוש רב במקרים של דלקות מפרקים שגרוניות, דלקת בקרנית העין, תסמונת התעלה הקרפלית ועוד….
הכנת תה מכורכום
הכנת תה מהתבלין כורכום מאוד פשוט וגם בריא לגופינו. אנו סובלים רבות בימות השנה מכאבים ודלקות בשרירים ובעצמות לכן השימוש בכורכום מסיעה בהקלת הכאבים והופעת דלקות.
חממו בקומקום מים חמים עד לרתיחה ואז:
1. הוסיפו 1 כפית כורכום.
2. גרדו מעט ג'ינג'ר.
3. הנמיכו את האש ותנו לתערובת לשהות כך 10 דקות.
4. הורידו את הקומקום מהאש
5. מזגו לכוס והוסיפו לימון ודבש.
מאוד בריא ומומלץ לסובלים מדלקות וכאבים.